Как да се борим с факторът сезонност при управление на апартаменти за нощувки и стаи за гости във Варна? Идеи за предлагане на допълнителни услуги при имоти за краткосрочно отдаване.

Борба с факторът сезонност, как да го направим при управление на апартаменти за нощувки и стаи за гости във Варна?  За никого не е тайна, че факторът сезонност е един от основите компоненти оказващи сериозно влияние върху туристическият продукт и броя на реализираните нощувки във Варна. Силно въздействие през последната години оказва появата на нов и непознат вирус, промените в климата и честата смяна в метеорологичните условия през традиционно летните месеци на годината. Това изключително силно повлиява на плануването, организацията и управлението на всички процеси, свързани по един или друг начин с целият бранш на апартаменти за нощувки и стаи за гости. Ето защо всички, ангажирани с тези проблеми, трябва да предприемат мерки за борба с факторът сезонност.

С фалита на един от основните играчи на пазара на туристически услуги и трайната тенденция на промяната на потребителските предпочитания, ролята и относителният дял на реализирани нощувки чрез квартири и имоти под наем Варна все повече ще се увеличава. По тази причина, темата за борба с факторът сезонност при управлението на апартаментите за нощувки и стаи за гости във Варна е много силна и актуална.

Борба с факторът сезонност при управлението на имоти за нощувки

Какво правят добрите професионалисти в тази област, при управление на имоти под наем:

 • организират тематична вечер, на която домакина приготвя ястия от националната ни кухня и хапва заедно с гостите. Добавят се и родни напитки и разговори за наши традиции и обичаи. Преживяното за гостите е незабравимо.
 • организират винени турове в специализирани заведения или изби в компанията на интересни личности.
 • предоставят комплименти на своите гости – специална селекция от вина, сирена и сладки изкушения.
 • организират посещения на места с религиозно или друг вид културно значение – манастири, църкви, музеи, изложби и опера.
 • предоставят пакети със спа и балнеологични услуги, в това число здравословни и рехабилитационни масажи.
 • като отделна категория са възможностите за специализирано стоматологично или естетично лечение.
 • информират и предоставят възможности за посещения на специализирани конференции, панаири, конкурси, театрални и кино фестивали.
 • съблюдават за елитни спортни мероприятия, маратони, футболни и волейболни срещи.
 • информират и организират тематични дегустации за любители на уиски и крафт бира.
 • предоставят услуга на професионален личен фотограф за определен часови диапазон. Предоставените снимки служат за поддържане на социалните активности във фейсбук, инстаграм, ютюб,  тик ток или пинтерест.
 • поканват гост-готвач, който приготвя пред гостите нещо специално и индивидуално.
 • информират за часове и дни на провеждане на градска разходка с професионален екскурзовод – така наречените градски турове.
 • Предоставяне на възможност за закупуване на Варна Сити Кард и посещения на обекти, включени в програмата.

Борба с факторът сезонност при управлението на имоти за нощувки 2Човешкият фактор и тук е от особено значение. Добре подготвените и желаещи да се развиват хора са от първостепенно значение и в това начинание. Вътрешната мотивация и креативността са ключа към успеха.

Поради специфичните особености на темата, при необходимост от допълнителна актуална информация или безплатна консултация, моля да се свържете с нас чрез посочената контактна форма или на телефон +359 888 663 262.

Успех!

Мирослав Захариев, доктор по икономика

Варна, България