Защо ни е необходима професионална грижа за нашите гости? До колко важни са чистотата, козметиката, хавлиите и спалното бельо?

Професионална грижа, защо ни е необходима за нашите гости?  Темата на настоящата статия е свързана основно с хората, които възнамеряват или вече отдават “под наем апартаменти за нощувки”, “стаи за гости”, “квартири или имоти под наем във Варна”, използвайки платформи като air bnb Varna (аир бнб) и booking bg (боокинг бг).

Въпросите свързани с чистотата и хигиената са особено актуални в концепцията на все по-глобализиращия ни свят. Хората стават все по-взискателни по всички въпроси касаещи личното им здраве и това на техните близки. Процентът на коментарите от клиенти относно тези специфика е изключително висок, особено в случаите на негативна оценка. Няма нужда от обяснение за причините, особено при присобовяне на ритамът ни на работа и живот в “новото нармално”.

Професионална грижа за апартаменти под наем за нощувки

Какви добри търговски практики прилагат професионалистите в тази област за да предложат професионална грижа?

  • провеждат политики по оптимизация на разходите на консумативи, предоставени на гостите. Те най-често използват дезинфектанти, диспенсери за сапуни, шампоани, балсами, лосиони и тоалетна хартия. При равни други условия течните препарати спестяват достатъчно пари, време и допринасят за запазване на околната среда. Като правило те трябва да се разливат добре, да нямат сериозен остатъчен мирис (освен ако това не е търсен ефекти), да се отмиват лесно и да притежават съответните сертификати за качество и произход.
  • правят анализ на дейността, на база на информиран избор относно акцента в отношението – разходи-качество. Този въпрос касае предлаганият туристически продукт в цялост с основно правило да се предложи професионална грижа.
  • отговарят на въпроса за основната услуга, която предлагат на своите гости – обикновена нощувка или запомнящо се преживяване.
  • отговарят на въпроса “Какво оценяват най-често нашите гости?” и работят за това – сигурност, хигиена, цена, хапване, козметика, допълнителни услуги, комплименти.
  • използват специална техника и препарати за дезинфекция, почистване, поддръжка и ароматизиране, за да предложат професионална грижа.
  • предоставят хавлии и спално бельо, които са в правилният цвят, с подходяща материя и в точните размери. Те предполагат лесна поддръжка и подмяна при необходимост.

Всичко изброено по-горе е съобразено с анализ на среднодневен престой, капацитет на леглова база и желано ниво на обслужване. Изборът винаги се прави на база професионална оценка, проучване и изпробване на различните алтернативи.Професионална грижа за нашите гости

Как се постигана най-често оптимизация на разходите ли?  Чрез управление на веригите на доставките по всички елементи на логистичната система, чрез покупка на комбинирани професионални продукти или чрез получаване на пакетни условия по промоции и отстъпки.

Човешкият фактор и тук е с особено значение. Добрите препарати и използвани почистващи инструменти са безполезни, ако не се прилагат правилно и по предназначение. Този фактор стои в основата на така необходимата ни професионална грижа за нашите гости и клиенти. За да видите по какъв начин ние предаваме апартаментите на нашите клиент след дизайн, ремонт и обзавеждане, моля посетете нашата фейсбук страница. Всичко е екипна работа.

Отлично обучените членове на екипа подготвят и проверяват всичко непосредствено преди началото на представлението. Много често професионалистите в тази материя използват и различни техники и похвати за да подобрят финансовите си показатели.  Това е темата и на следващата статия – как да се борим с факторът сезонност при професионално управление на имоти.

Поради специфичните особености на темата, при необходимост от допълнителна актуална информация или безплатна консултация, моля да се свържете с нас чрез посочената контактна форма или на телефон +359 888 663 262.

Успех!

Мирослав Захариев, доктор по икономика

Варна, България