Системи за самонастаняване в апартаменти за нощувки или стаи за гости във Варна. Кои са основните методи? Основни предимства? Заслужават ли си?

Системи за самонастаняване в апартаменти за нощувки.

Какво представляват системите за самонастаняване в апартаментите за нощувки или стаите за гости във Варна. Това са системи, посредством които, гостите в такива апартаменти, могат да се настанят сами. Това се случва когато те пожелаят или имат възможност. Най-често се прави в определен часови диапазон, който е съобразен и съгласуван със собственика на имота предварително.

Кои са най-разпространените методи:Системи за самонастаняване в апартаменти за нощувки

  • кутия с ключове.
  • умна брава с код.
  • портиер или охрана, който е на разположение във входа на сградата.

Кой метод да изберем? В случай, че в сградата няма портиер или охрана, вариантите за избор са между едно и две.

  • кутия с ключове. Тя се закрепва пред входната врата на апартамента или на друго скрито място. Отваря се с код, който се променя с всеки нов гост. В нея е поместен ключ, който отваря входната врата.Системи за самонастаняване в апартаменти за нощувки
  • умна брава с код. Бравата на входната врата се заменя с такава с код. Тенденциите са все по-често да се използват такива системи поради тяхното удобство и бързина. Цената им не е ниска, но те са изключително сигурни и предоставят възможност за управление от разстояние. Този вариант е приложим, само ако във входа се влиза с код, а не с чип или друг ключ.

Кои са основните предимства?

  • за гостите – притежават свобода при избор на час на настаняване. Те не се съобразяват с възможностите на домакина. Предварителното определяне на час понякога е сложна задача. Полетите закъсняват, задръстванията са ежедневие, клиентите са гладни или навигацията ги е изненадала.
  • за домакините – те подготвят всичко предварително, като не губят излишно време в чакане. Дават точни и ясни инструкции за самонастаняване.
  • за платформите – те създават специален статут на апартамента за командировки наречен Business Travel Ready. Той се дава само ако отговаря на определени изисквания, най-важното от които е наличието на система за самонастаняване.

Заслужава ли си инвестицията в системи за самонастаняване в апартаменти за нощувки?

Дали си заслужава? Да. Спестява се много време и пари. Удобно е и за всички. Тези системи могат да бъдат закупени дори и от уебсайт или платформа за публикуване на обяви и реклама като OLX.

Дали е сигурно? Ако някой знае къде точно се намира кутията и коя точно врата отваря, ще му се наложи да разбие и самата кутия. В случай, че може да го направи, със сигурност ще се справи и с бравата на входната врата. В зависимост от адреса на апартамента, може да се избере различна система.

Поради специфичните особености на темата, при необходимост от допълнителна актуална информация или безплатна консултация, моля да се свържете с нас чрез посочената контактна форма или на телефон +359 888 663 262.

Мирослав Захариев, доктор по икономика

Варна, България