Защо да използваме услугите на професионален фотограф при рекламиране на имоти за наем или продажба? Заслужава ли си, след като всеки има камера на мобилния си телефон?

Защо да използваме услугите на професионален фотограф, след като днес всеки може и прави много снимки. Мобилният Ви телефон е винаги под ръка и използването е бързо, лесно и достъпно. При снимането на недвижими имоти, които ще се продават или апартамент под наем обаче, нещата стоят по малко по-различен начин. Качественото изображение, направено чрез използването на услугите на професионален фотограф, привлича повече внимание и при равни други условия продава повече.

Кои са основните причини за кликвaне върху обява за продажба или имоти под наем.

 • цена на която ще се продава или отдава, определена след професионално консултиране.
 • състояние на имота, особено ако е направен добър ремонт и обзавеждане.
 • професионално направено заснемане на имоти.

Доказано е, че мозъкът на човек обработва едно изображение до 60 000 пъти по-бързо отколкото текст.

В епохата на борба за привличане на внимание всяка снимка трябва да бъде направена професионално и да бъде отлична. В случай, че не е достатъчно “апетитна”, човек бързо я отминава и щрака върху друга.

Професионално направените снимки предават допълнителна стойност, която прави имота уникален и интересен за потенциалните клиенти. Това е с особена важност в случаите, в които става въпрос за рекламиране на апартаменти за нощувки и квартири под наем във Варна.

Какво прави всеки професионален фотограф по-добре от останалите снимащи:

 • избира точното време на деня, в който светлината е най-подходяща, с благоприятна прогноза за времето и правилно осветление.
 • използва чудесна перспектива и композиция.
 • следи за реалистични и позитивна визия на помещението.
 • избягват в кадрите да попадат отражения на снимащия или ненужни предмети. Набляга се на подходящи акценти и декори.
 • избират наистина важното в имота – кухня, камина, зона за отдих, тераса, гледка, зеленина, пространство, дълбочина… Това важи особено в случаите, когато са използвани услугите на интериорен дизайн, с качествен ремонт и обзавеждане. Положителни примери в тази посока, могат бъда намери на нашата фейсбук страница.
 • избират правилна заглавна снимка в точният размер и резолюция.
 • използват професионално качествена техника и оборудване при заснемане на имоти под наем във Варна.
 • използват професионален софтуер за обработка на изображенията, за да се покаже добрият интериорен дизайн.

Дали си заслужва? Да, естествено! Сумата инвестирана в професионален фотограф е нищожна на фона на увеличеният интерес при продажба или брой на направени резервации на апартаменти за нощувки. Резултатите при качване на добри снимки са мигновени.

На снимките е осъществено заснемане на имот, или по-скоро на неговата кухня. Първата снимката е направена с мобилен телефон, а втората с DSLR фотоапарат. И в двата случая от професионален фотограф. На Вас коя Ви харесва повече 🙂

Снимка направена от професионален фотограф 2 Снимка направена от професионален фотограф

Тук е мястото отново да обобщим, че за всеки сам си остава задачата да прочете, осмисли и вземе решение относно възможностите за използването на услугите на професионален фотограф, при рекламирането на имот за продажба или имот под наем.

Поради специфичните особености на темата, при необходимост от допълнителна актуална информация или безплатна консултация, моля да се свържете с нас чрез посочената контактна форма или на телефон +359 888 663 262.

Успех!

Мирослав Захариев, доктор по икономика

Варна, България